• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Screening

Laatste aanpassingen: 03/07/2020

Voorposten « Box COVID-19 »

De voorposten zijn de tenten naast de Spoedgevallendienst op beide sites die "Box COVID-19" worden genoemd. De box onthaalt patiënten die mogelijks besmet zijn met het COVID-19 en dit buiten het ziekenhuis, via een specifieke patiëntentraject. 

De patiënten die kunnen zich aanmelden zijn patiënten die door hun behandelende arts zijn ondervraagd en die door hem/haar zijn doorverwezen met het e-formulier: Er wordt enkel een uitstrijkje gerealiseerd, zonder onderzoek of certificaten. Deze worden verzekerd door de behandelende arts.

Andere patiënten worden geadviseerd om eerst een huisarts te raadplegen.

De voorpost COVID-19 is open van 10u tot 16u30 op maandag, dinsdag en donderdag. Het zal vanaf 12/07/2020  gesloten worden.

Drive-in / Screening pre-hospitalisatie

De naam "Drive-in" is gewijzigd in "Pre-hospitalisatie screening". Een patiënt hoeft immers niet per se met de auto te komen, maar ook met andere vervoermiddelen zoals de fiets of te voet.

Het is alleen bedoeld voor patiënten van de Europa Ziekenhuizen, alleen op voorschrift en betreft:
-    Zwangere vrouwen die de 38e week van de zwangerschap naderen en geplande keizersnede
-    Elke patiënt met een geplande ziekenhuisopname (binnen 72 u voor de opname). Uitgezonderd de patiënten die reeds een ct-scan 72u op voorhand gehad hebben, behalve als de arts de ct-scan als twijfelachtig beschouwt.

Screening wordt voorgeschreven door:
-    De gynaecoloog die de zwangere vrouw volgt;
-    De arts die de geplande opname van de patiënt uitvoert.

De screening is alleen op afspraak:
-    De patiënt belt het laboratorium op gedurende de werkdagen tussen 7.30 en 17.00 uur (STE: 02/614.27.80 of STM 02/614.37.80) om een afspraak te maken.

Ligging

Sommige patiënten die in het ziekenhuis aanwezig zijn  voor een consult of onderzoek moeten mogelijk naar de pre-hospitalisatie COVID-19 screening. Het is belangrijk steeds het voorziene circuit, via de wegbeschrijving  buiten het ziekenhuis, te volgen en zeker niet via een andere weg binnen het ziekenhuis.

Vanaf maandag 6 juli wordt de systematische screening op onze beide sites stopgezet voor geplande ziekenhuisopnames, One Day, Slaap Labo, zwangere vrouwen aan het einde van de zwangerschap, enz. Alle patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen, moeten echter een vragenlijst invullen om verdachte gevallen van COVID-19 op te sporen.

screeningscircuit voor patiënten die op vakantie gaan

Op basis van de aanbevelingen van Sciensano hebben patiënten die op vakantie gaan het recht om een COVID-19 PCR-test aan te vragen die door ons Laboratorium moet worden uitgevoerd. Deze onderzoeken worden echter niet vergoed en de patiënt wordt 46,81 € in rekening gebracht.


Concreet:


- de patiënt komt naar het Laboratorium met of zonder verzoek van zijn arts. Het voorschrift is niet verplicht omdat het niet wordt terugbetaald door het RIZIV.
- Patiënten kunnen zonder afspraak van 14.00 tot 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag, naar het Laboratorium gaan op elk van onze ziekenhuissites.

LIGGING

Site St-Michiel : Het laboratorium is aan de ingang, juist voor de receptie.

Site St-Elisabeth : Het laboratorium is op verdieping -1

OPGELET : Screening wordt alleen gedaan voor landen die een PCR-certificering nodig hebben. De lijst van deze landen is hier beschikbaar.