• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

E45 (revalidatie, orthopedie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van de ploeg

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

Text

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

De dienst (orthopedische en neurologische) revalidatie en orthopedie telt 28 bedden: 20 revalidatiebedden en 8 orthopediebedden.
Revalidatie: neemt patiënten op met een acuut motorisch functioneel probleem na verblijf in de orthopedie (traumatologie, totale heupprothese, totale knieprothese…) of in de neurologie (beroerte, Guillain Barré, polyneuropathie na intensieve zorg). De patiënten zijn stabiel op medisch vlak en kunnen optimale revalidatie verdragen.

Orthopedie: neemt hoofdzakelijk patiënten op met problemen ter hoogte van de botten, gewrichten, pezen en spieren die instaan voor beweging (ongevallen, ziekten, misvormingen, infecties).

BEHANDELING

U wordt bij uw aankomst verwelkomd door de verantwoordelijke met dagdienst, die u in uw kamer zal installeren. De aanpak is individueel en optimaal afgestemd op de patiënt, in een omgeving die het personeel zo motiverend, gezellig en hartelijk mogelijk wenst te maken.
Wij organiseren bij het begin van de behandeling een familievergadering voor elke nieuwe patiënt in neurologische revalidatie. Tijdens deze vergadering wordt de multidisciplinaire behandeling en de aanvullende verpleegkundige zorg (kinesitherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, neuropsycholoog) aan de patiënt en zijn familie uitgelegd. Ook de wijze van communicatie over de evolutie van de patiënt en de contactmogelijkheden met het multidisciplinaire team worden besproken.

UW KAMER

Elke kamer is uitgerust met radio en televisie met vlak scherm (met dvd-speler) en afstandsbediening, die zich op het nachtkastje bevindt, en een elektrisch bed met afstandsbediening. Indien nodig kunt u over een rollator beschikken (terug te geven bij ontslag). De badkamer is uitgerust met een toilet met ingebouwde verhoger voor patiënten met een heupprothese.

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

Ontbijt: 8u15
Middagmaal: 12u00
Avondmaal: 17u00
Bij uw opname krijgt u een formulier waarop u uw smaakvoorkeur kenbaar kunt maken
Tijdens uw verblijf kunt u altijd het bezoek van een diëtist vragen.

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNINg

TELEFONIE EN INTERNEt

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. U krijgt een persoonlijke code (telefoon) bij uw opname. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie.

LECTUUR

Elke donderdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.
Op maandag en vrijdag komen vrijwilligers om 14 uur met koffie rond.

BRIEFWISSELINg

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden. De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

ONTSPANNINGSRUIMTe

Binnen de afdeling is er een ontspanningsruimte met een televisie om bezoekers te ontvangen.
Ter herinnering: roken is niet toegestaan in het ziekenhuis.

KAPPER - PEDICURe

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure.

UW ONTSLAG

Het ontslag vindt plaats vóór de middag: u verneemt tijdig de datum van uw ontslag om alles te kunnen regelen. Zo nodig krijgt u hulp van de maatschappelijk werker. U verlaat het ziekenhuis met twee exemplaren van de ontslagbrief, een voor uzelf en een voor uw huisarts. U krijgt ook voorschriften mee voor de apotheker, voor de verpleegkundige zorg, voor de kinesitherapeut. Orthopediepatiënten krijgen bovendien een afspraak mee voor de radioloog en de chirurg.

 

Bron: Hoofdverpleegkundige E45 - Laatste update: 03/02/2020