• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

E32 (geriatrie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Ligging

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

Eenheid 32 is een eenheid geriatrie die tot 30 patiënten ouder dan 75 kan opvangen.
Op het einde van de gang vindt u een veranda waar u terecht kunt tijdens de bezoekuren. 

OPVANG

U wordt opgevangen door een multidisciplinair team: geriatrische arts, verpleegkundigen, verzorgenden, maatschappelijk werkster, kinesitherapeut, ergotherapeut, voedingsspecialist en logopedist, naargelang uw behoeften.
Een keer per week wordt een multidisciplinaire vergadering georganiseerd. 

UW KAMER

In uw kamer beschikt u over een ziekenhuisbed, een zetel, een koelkast en een nachttafeltje. De badkamer, uitgerust met een beveiligde douche, een haardroger, een toilet en twee wastafels staat ter beschikking van de beide gebruikers van de kamers.
Een scheidingsgordijn tussen de twee bedden maakt een zekere intimiteit mogelijk.
Een oproepsysteem is beschikbaar, ongeacht of u in bed ligt of in de zetel zit 

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

De menu’s worden uitgewerkt met de voedingsspecialist in overleg met het medisch en verzorgend personeel, ze worden dagelijks aangepast en herzien op basis van de behoeften van de patiënt.
Het ontbijt wordt om 8 uur geserveerd door bevoegd personeel dat de opleiding voor hulp bij voeding kreeg. Op sommige dagen komen vrijwilligers een handje helpen tijdens de dienst en ook zij kregen de opleiding.
Het middagmaal wordt geserveerd om 12.15 uur en het avondmaal rond 17.30 uur.
Er is een vieruurtje voorzien voor de patiënten die dat nodig hebben.
Aan de bezoekers wordt gevraagd om het eten van de patiënten niet op te eten, ook al hebben zij niet alles opgegeten. De opgegeten hoeveelheden kunnen immers deel uitmaken van een balans die nuttig kan zijn voor de behandeling van de patiënt.

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNING

TELEFONIE EN INTERNET

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. U krijgt een persoonlijke code (telefoon) bij uw opname. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie. 

TELEVISIE

Elke kamer beschikt over een radio en een flatscreen tv (met dvd speler) met een afstandsbediening die in uw kamer zich bevindt. Houd het geluid van uw toestel binnen aanvaardbare grenzen, uit respect voor uw medepatiënten.

LECTUUR

Elke dinsdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.

BRIEFWISSELING

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden. De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

ONTSPANNINGSZAAL

Op iedere dienst is er een ontspanningsruimte. Fietsen met schermen zijn ook beschikbaar. Het is streng verboden te roken in deze ruimte.

KAPPER - PEDICURE

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure.

UW VERTREK

De arts beslist over uw vertrek. De maatschappelijk werkster informeert u over de datum en het uur van het vertrek en helpt u, indien nodig, om uw vervoer te regelen.
Zij zal u indien nodig ook helpen om een oplossing te vinden voor plaatsing, thuishulp of andere oplossingen die noodzakelijk zouden zijn voor een efficiënte en aangepaste post-hospitalisatie.

Bij uw vertrek krijgt u alle nodige documenten voor de opvolging van uw post-hospitalisatie: 

  • Hospitalisatieverslagen 
  • Behandeling en voorschriften
  • Paramedische verslagen indien nodig
  • Voorschrift verpleegzorg/kine