• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

Medisch dagziekenhuis (oncologie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van de ploeg

 
Contactez-nous

Plaats

Behandeling op het medisch dagziekenhuis

U kreeg recent te horen dat u een chemotherapie of een gelijkaardige
behandeling zal krijgen. De behandeling gebeurt via geregelde sessies in het medisch dagziekenhuis.

U maakt zich waarschijnlijk zorgen, maar u moet weten dat u wordt opgevangen door een gemotiveerd en multidisciplinair team dat er alles aan doet om uw verblijf op onze afdeling zo aangenaam mogelijk te maken.

Alles wordt in het werk gesteld om een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen uzelf en het verzorgend team. 

Hoe verloopt een gemiddelde dag 

  1. Bloedafname en plaatsing van een waakinfuus,  via een katheter in de arm of via de poortkatheter. Zodra de bloedresultaten gekend zijn, maakt de oncoloog het voorschrift van uw behandeling. De apotheek krijgt het voorschrift van de arts en maakt de medicatie klaar. 
  2. Toediening van de premedicatie als voorbereiding op de toediening van de chemotherapie. Deze premedicatie gaat er toe bijdragen dat u de behandeling beter verdraagt en vermindert het risico op bijwerkingen.
  3. Toediening van de chemotherapie en eventuele opvolging van de parameters.  
    De duur van toediening van de chemotherapie kan variëren in functie van de voorgeschreven behandeling. Het infuus wordt afgekoppeld en de poortkatheter wordt gespoeld nadat de behandeling is beëindigd.

U mag uiteraard door 1 persoon vergezeld worden.

Het leven thuis tussen de behandelingen

Indien u zich thuis tussen de behandelingen zorgen maakt, blijf dan niet in uw eentje zitten piekeren. Het verpleegteam, de oncologisch verpleegkundig coördinator, en/of de secretaresse kunnen uw vragen beantwoorden, u goede raad geven of u doorverwijzen naar de aangewezen persoon om u verder te helpen.

Hebt u koorts (hoger dan 38°C) of andere bijwerkingen, aarzel dan niet om naar de Spoedgevallendienst te gaan. Er is 24/24 - 7/7 een wachtdienst voor de dienst oncologie- hematologie.

We hopen dat we hiermee uw voornaamste vragen hebben beantwoord. Vergeet niet dat een optimaal resultaat van uw behandeling begint met een goede samenwerking en een vertrouwensrelatie tussen uzelf en het behandelend team. 

 

Bron: Ploeg Medisch dagziekenhuis - Laatste update: 17/08/2023