Diëtetiek
Content

Over de dienst diëtetiek
De dienst Diëtetiek richt zich op de voeding van gehospitaliseerde patiënten maar iedereen die voedingsadvies of een dieetopvolging wil, kan eveneens bij ons terecht.
Binnen de Europa Ziekenhuizen, hebben we een brede en veelzijdige opdracht:
Naar de patiënt toe
- Leren we de patiënt een specifiek dieet te volgen
- Kunnen we ondervoeding vaststellen (Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan)
- Begeleiden we patiënten op de dienst oncologie
- Zorgen we voor het bereiden van de maaltijden en doen de nodige aanpassingen in functie van:
- de pathologie
- de medische vraag
- de keuze van de patiënt (in de mate van het mogelijke)
- Bieden we dagelijks evenwichtige en gevarieerde maaltijden aan die onze chef bereidt met verse kwaliteitsproducten en aan de behoeften van elke patiënt zijn aangepast
- Voeren we een kwaliteitscontrole uit en zorgen voor een optimale hygiëne bij de bereiding en bediening van de maaltijden
Bij de consultatie
Bieden we een breed gamma diensten aan waaronder:
- De aanpak van ziekten die een aanpassing van de voedingsgewoonten vereisen (gewichtsproblemen, cardio-vasculaire ziekten, nierziekten, metaboolsyndroom, diabetes, hoge bloeddruk, voedselallergieën, obesitas,…)
- Het streven naar een evenwichtige voedselinname
- De ondersteuning van patiënten in specifieke situaties (zwangerschap, jeugd, bejaarden, sport,…)
De dienst Diëtetiek werkt nauw samen met de andere gespecialiseerde centra binnen de Europa Ziekenhuizen:
- Centrum “Weight & Health Care”
- “Hartrevalidatie” voor de aanpak van cardiovasculaire ziekten.
- Consultatie voor chronisch nierfalen en de zorgtrajecten.
- De diabetespas van de diabetespatiënt en het verzorgingstraject van de diabetespatiënt type 2.
- Diabetesconventie zelfbeheer
We besteden vooral aandacht aan gepersonaliseerde raadplegingen om zo goed mogelijk aan uw behoeften en leefgewoontes te kunnen beantwoorden.
Sommige ziekenfondsen nemen een deel van de dieetraadplegingen ten laste. Vraag gerust om inlichtingen vóór uw raadpleging.
Bron: Verantwoordelijke Diëtetiek - Laatste update: 31/01/2020