• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

E35 (cardiologie, nefrologie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van de ploeg

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

VOORSTELLING VAN DE EENHEID

Onze dienst bestaat uit 18 kamers.

ZORGTRAJECT

Bij aankomst meldt u zich bij het bureau van de verpleegkundigen waar u wordt verwelkomd door de hoofdverpleegkundige (of bij afwezigheid door de dagverantwoordelijke).

Voor elke ziekenhuisopname vult de verpleegkundige een geautomatiseerd dossier in. Hierin wordt heel wat informatie opgenomen over uw algemene toestand en voorgeschiedenis teneinde uw zorg en medicatie tijdens de ziekenhuisopname te optimaliseren (gewicht, lengte, lijst van uw geneesmiddelen, ...).

Hou er ook rekening mee dat het essentieel is om vóór de opname in het ziekenhuis met bepaalde geneesmiddelen (antistollingsmiddelen, orale antidiabetica, ...) te stoppen indien de arts/chirurg u dit heeft gevraagd.

Als u geopereerd wordt en u moet op de dienst intensieve zorgen blijven (bv. hartchirurgie), breng dan een minimum aan persoonlijke bezittingen mee (tandenborstel, tandpasta, tandpasta, zeep, scheerapparaat, bril, boek, badjas, pantoffels). Neem liever geen koffer mee, omdat er op de dienst intensieve zorgen geen opslagruimte is.

N.B. : Bij de ingang krijgt u een tevredenheidsformulier om de kwaliteit van de geleverde diensten of eventuele ontevredenheid tijdens uw verblijf te meten.

UW KAMER

In alle kamers (al dan niet eenpersoonskamers) zijn er twee bedden en voor elk bed is er ook een bel met radio en luidspreker.
Er is één nachtkastje per bed
Een gedeelde badkamer (douche, wc, wastafel)
Een televisie en een vaste telefoon
Eén stoel per bed en twee stoelen voor bezoekers

Uw kamer is uw leefruimte tijdens de ziekenhuisopname, het is belangrijk dat deze goed georganiseerd is voor de veiligheid en het comfort van iedereen. 

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

De levertijden van de maaltijden zijn als volgt:

  • Ontbijt om 8 u.
  • Middagmaal om 12 u. (warme maaltijd)
  • Avondeten om 17 u.  

N.B. : Vertragingen zijn soms mogelijk, gelieve ons hiervoor te verontschuldigen. 
U kunt een blad invullen met uw voorkeuren. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen en kunnen indien nodig een beroep doen op een diëtist(e).

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNING

TELEFONIE EN INTERNET

In uw kamer, kan u zich op internet gratis inloggen. Uw code bevindt zich in uw opnamesdossier. 

TELEVISIE

Elke kamer beschikt over een radio en een flatscreen tv (met dvd speler) met een afstandsbediening die in uw kamer zich bevindt. Houd het geluid van uw toestel binnen aanvaardbare grenzen, uit respect voor uw medepatiënten.

LECTUUR

Elke dinsdag en donderdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.

KOFFIEPAUZE

Elke dinsdag vanaf 14 u serveert onze vrijwillige collega Geneviève u koffie of thee in uw kamer.

BRIEFWISSELING

Indien er post is voor u, brengt onze logistiek assistente Christine deze onmiddellijk naar uw kamer. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden.

KAPPER - PEDICURE

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure.
De kapper komt elke donderdag. 
De pedicure komt elke vrijdag.

UW VERTREK

Voordat u het ziekenhuis verlaat, ontvangt u ontslagdocumenten van de artsen. Het is heel belangrijk dat u weet wat hierin staat, vooral in verband met uw medicatie thuis. Aarzel niet om de artsen vragen te stellen om beter te begrijpen hoe u het thuis moet aanpakken. 
Opgelet, controleer de kamer vóór vertrek om niets te vergeten (gsm-oplader, handdoek, scheerapparaat, zeep)
N.B: Vergeet vóór uw vertrek niet het tevredenheidsformulier in te leveren. 

Bij uw aankomst op de afdeling, hebt u zich aangemeld bij de hoofdverpleegkundige die ook graag nog even afscheid van u zal nemen wanneer u vertrekt. U vindt haar in het bureau van de verpleegkundigen, zodat u kunt laten weten dat u de kamer definitief verlaat. 

Wij hopen dat uw verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk was. Het team van 35 medewerkers wenst u een zeer goede gezondheid!

 

 

Laatste update: 04/02/2020 door Eenheid 35