• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

E57 (psychiatrie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van het team

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van de site St-Elisabeth verzorgt patiënten met neuro-psychiatrische problemen. Er wordt gewerkt vanuit een meervoudige benadering met een opnamedienst, een spoeddienst en raadplegingen.

De opnamedienst is een open, residentiële dienst waar patiënten opgevolgd worden door een multidisciplinair team van psychiaters, (gespecialiseerde) verpleegkundigen, psychologen, kinesitherapeuten, animatoren en sociaal assistenten. Wekelijks bespreken de verschillende zorgverstrekkers de evolutie van elke patiënt.

De opvang en behandeling van psychiatrische spoedgevallen is geïntegreerd binnen de spoedgevallendienst en de MUG van de site St-Elisabeth. Ook hier is er niet alleen aandacht voor de acute symptomen en de medische analyse maar ook voor de familiale en sociale context van de patiënt. Op basis van deze gegevens wordt al dan niet beslist tot opname op de PAAZ of doorverwijzing.

De raadpleging wordt verzorgd door artsen-psychiaters en psychologen die instaan voor de evaluatie, behandeling en opvolging van ambulante patiënten.

BEHANDELING

De patiënt wordt er op een bio-psycho-sociale manier verzorgd met veel respect voor zijn autonomie. De therapeutische aanpak bestaat uit persoonlijke en collectieve behandelingen. Een opname op een PAAZ heeft ook beperkingen eigen aan een acute dienst. Het opstarten van een zorgplan is realistisch en opportuun maar deze dienst kan geen volledige behandeling aanbieden.

UW KAMER

De afdeling bestaat uit 28 tweepersoonskamers en 2 privé-kamers.

Elke patiënt beschikt over een zetel, een koelkast, een stoel, een kleerkast, een nachtkastje, een douche, een persoonlijke lavabo, een televisie en radio, WIFI, een zonnegordijn.

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

Uren van de maaltijden:

Ontbijt: 8u tot 9u

Middagmaal: 12u tot 13u

Avondmaal: 17u tot 18u.

De patiënten eten samen in de zaal. 

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNING

Telefonie en Internet

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie.

Televisie

Elke kamer beschikt over een radio en een flatscreen-tv (met dvd speler) met een afstandsbediening die zich in uw kamer bevindt. Houd het geluid van uw toestel binnen aanvaardbare grenzen, uit respect voor uw medepatiënten.

Lectuur

Elke maandag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.

Briefwisseling

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

Ontspanningszaal

Na de dagelijkse activiteiten kunnen de patiënten zich ontspannen in de grote leefruimte op de afdeling. Er zijn gezelschapsspelen, boeken en een pingpong tafel ter beschikking.

Kapper - pedicure

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure.

UW ONTSLAG

Het ontslag wordt telkens in samenspraak tussen de patiënt en de behandelende psychiater besproken. Bij het vertrek zal de patiënt alle nodige documenten ontvangen van het verpleegkundig team.

 

 

Bron: Hoofdverpleegkundige Psychiatrie - Laatste update: 03/02/2020