• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

Bekkenbodemkliniek

Content
 
Trouver un médecin

Een arts vinden

 
Prendre rendez-vous

een afspraak maken

 
Contactez-nous

ligging

Over de Bekkenbodemkliniek

In het kader van de « bekkenkliniek » of de « bekkenbodemkliniek», kunnen patiënten met een urine-incontinentie of een verzakking, op de diensten gynecologie en urologie terecht, voor een gezamelijke uro-gynaecologische consultatie.

Problemen zoals ongewild urineverlies en/of verzakking zijn zeer frequent. Maar liefst 35% van de vrouwen tussen 50-75 jaar wordt ermee geconfronteerd. Toch durven weinig vrouwen hierover hun arts te raadplegen. Ten onrechte, want deze problemen hebben een belangrijke impact op de levenskwaliteit. Hoewel deze problemen niet levensbedreigend zijn, zorgen ze toch voor tal van problemen, onder andere sociaal isolement, vaginale last en chronische infecties. Gelukkig bestaat er vaak een oplossing voor dit probleem.

Tijdens een raadpleging zal u zowel een uroloog als gynecoloog ontmoeten, al dan niet na verwijzing van uw huisarts. Wij zijn van mening dat een multidisciplinaire aanpak de beste benadering is van uw probleem.

In eerste instantie zullen wij de aard en oorzaak van het probleem in kaart brengen. Dit is immers van primordiaal belang voor een correcte aanpak. Afhankelijk van de aard van het probleem zullen wij u een behandeling voorstellen. Soms kan medicatie al dan niet samen met kinesitherapie een oplossing bieden. Indien nodig wordt u een operatieve ingreep voorgesteld.

Meer info: