• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

+2G (geriatrie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van de ploeg

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

WELKOM BIJ DE AFDELING +2G!

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

De afdeling +2G is een afdeling acute geriatrie die +/- 30 polypathologische patiënten vanaf 75 jaar opvangt. Alle chirurgische en geneeskundige diagnoses en ook mensen met psychogeriatrische aandoeningen kunnen hier terecht.

OPVANG

Bij uw aankomst wordt u opgevangen door een verpleegster die u wat meer uitleg zal geven over de organisatie van de dienst. Ze zal u vragen stellen over bepaalde praktische aspecten: voeding, anamnese …. Ze neemt bij uw aankomst ook verschillende parameters op. Wenst de familie de arts te ontmoeten, dan zijn er verschillende dagen voorzien en de uurroosters krijgt u aan het onthaal.

UW KAMER

U kunt kiezen voor een een- of een tweepersoonskamer. In elke kamer vindt u een badkamer met douche en wastafel. U beschikt over een bed, een zetel, een nachtkastje en een eethoekje. Elke kamer is uitgerust met een televisie en een telefoon (in de tweepersoonskamers wordt de telefoon gedeeld). Er is ook wifi beschikbaar. Opgelet, de bezoekuren moeten nageleefd worden, zowel voor de een- als de tweepersoonskamers. In de kamers worden maximaal 2 bezoekers tegelijk toegelaten om de ruimte van elke patiënt te respecteren. Er is een zithoek beschikbaar wanneer u met meer dan 2 personen bent.

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

  • Ontbijt: 7u30
  • Middagmaal: 11h45
  • Avondmaal: 17h

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNING

TELEFONIE EN INTERNET

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. U krijgt een persoonlijke code (telefoon) bij uw opname. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie.

TELEVISIE

Elke kamer beschikt over een radio en een flatscreen tv (met dvd speler) met een afstandsbediening die in uw kamer zich bevindt. Houd het geluid van uw toestel binnen aanvaardbare grenzen, uit respect voor uw medepatiënten.

LECTUUR

Elke dinsdag en donderdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.

BRIEFWISSELING

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden. De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

ONTSPANNINGSZAAL

Op iedere dienst is er een ontspanningsruimte. Fietsen met schermen zijn ook beschikbaar. Het is streng verboden te roken in deze ruimte.

KAPPER - PEDICURE

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure.

UW VERTREK

Dit wordt bekeken door de maatschappelijk werkster op basis van de medische en familiale behoeften. De maatschappelijk werkster komt naar u toe om uw vertrek te organiseren: de datum, het uur en het vervoer (ziekenwagen, familie …). Ook uw familie wordt op de hoogte gebracht. Vergeet bij uw aankomst geen nummer van een familielid door te geven. Wanneer u vertrekt, overhandigt de arts u verschillende ontslagdocumenten: verslag en andere documenten. Bij uw vertrek krijgt u geen medicijnen mee (uw persoonlijke medicijnen moeten thuis blijven, enkel de lijst is noodzakelijk).

 

 

Bron: Ploeg +2G - Laatste update: 02/02/2022